Bageri Höghuset

2002 startades Bageri Höghuset. Charlotte Nilsson var med och startade upp verksamheten och driver den även idag. Bageriet hade vid starten sina lokaler i det så kallade ”Höghuset” i bostadsområdet Malmen i Kristinehamn, därav namnet. När Ejes konditori gick i konkurs 2011 fick man en förfrågan om man ville ta över lokalerna och därmed flyttade företaget in i stans mest anrika cafélokal. Namnet Bageri Höghuset bestämde man sig dock för att behålla.

I köpet ingick inredningen, vilket innebär att caféets klassiska stil med möbler från 50-talet i stort sett är intakt. Några mindre förändringar, bland annat för att kunna erbjuda fler sittplatser, gjordes men en stor del av charmen är att kristinehamnarna kan känna igen sig i en lokal som många har en lång, kär relation till.

Många av de gamla, klassiska recepten finns kvar och till dem lägger man ständigt nya. ”Tradition och nytänk” är Bageri Höghusets motto och man tillverkar det allra mesta själv i bageriet, konditoriet och i köket.

Här kan man köpa såväl dagsfärskt bröd i alla färger och former som tårtor och gofika samt smörgåstårta och olika enklare maträtter. Vi serverar också goda drycker, som  till exempel Latte, Espresso och Cappuccino samt lösthé, Smoothies och hemgjord varm choklad.